Årets Hållbara Skolmatskommun 2019 – här är nomineringarna!

Publicerat maj 22, 2019

Följande kommuner i Sverige kommer att placera sig på plats 1-10 när White Guide Junior avgörs i Malmö den 17 september 2019.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Årets Hållbara Skolmatskommun presenteras i samarbete med WWF Världsnaturfonden.

Nominerade Årets Hållbara Skolmatskommun 2019 (utan inbördes rangordning)
Arboga
Borlänge
Gnosjö
Haninge
Helsingborg
Karlstad
Lidköping
Linköping
Motala
Västerås


WHITE GUIDE JUNIOR & WHITE GUIDE SENIOR

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 13 kategorier. Stort tack till våra partners Findus, Generation Pep, HKScan, KRAV, Menigo, Oatly, Rational, Skånemejerier, Sodexo, Unilever och WWF Världsnaturfonden. Tack också till Malmö Stad, Event in Skåne samt Bergkvist Publishing.

För information kring prisutdelningen och anmälan till denna, klicka här.