Årets Klimatkök 2017 – här är nomineringarna!

Publicerat maj 29, 2017

Följande skolor i Sverige kommer att placera sig på plats 1-10 i kategorin Årets Klimatkök när White Guide Junior avgörs i Göteborg den 19 september 2017.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Kategorin Årets Klimatkök presenteras i samarbete med Oatly.

Nominerade Årets Klimatkök 2017 (utan inbördes rangordning)

Brottkärrsskolan, Hovås

Hagaborgsskolan, Karlstad

Hovåsskolan, Askim

Mariebergsskolan, Karlstad

Runstensskolan, Haninge

S:t Olofsskolan, Sundsvall

Tullängsgymnasiet, Örebro

Vallens miljöskola, Kovland

Vikinga/Söderbymalmsskolan, Haninge

Älvkullegymnasiet, Karlstad

WHITE GUIDE JUNIOR & WHITE GUIDE SENIOR

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 13 kategorier. Stort tack till våra partners Findus, Menigo, Mashie, Sodexo, Rational, HK Scan, Skånemejerier, KRAV, Oatly och Världsnaturfonden. Tack också till Leif Mannerström, Göteborgs Stad, Göteborg & Co samt Bergkvist Publishing.

För mer information, kontakta malin@bergkvistpublishing.se
För information kring prisutdelningen, klicka här.