Kategorier & Anmälan

Årets Skolrestaurang

Här bedömer vi helheten, inte bara maten på tallriken. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, service och pedagogiskt samarbete är några av de saker vi tar hänsyn till vid våra besök.

Årets Skolkock

De personer som placerar sig högt i Årets Skolkock har med stor lyhördhet, hög kompetens och god förmåga att kommunicera lyckats sätta matgästen i centrum.

Årets Måltidschef

Kommunikation, helhetssyn, tydlighet och helhjärtat fokus på matgästen.

Årets Gastronomiska Rektor

De som vill vinna det här priset måste bevisa att hen förstår och främjar kopplingen mellan en god måltid och goda studieresultat samt är lyhörda för både kökspersonalens och matgästens behov.

Årets Förskolekök

Måltidsmiljö, näring, säkerhet, smak och pedagogiskt samarbete  är några av de parametrar vi bedömer i Årets Förskolekök.

Årets Hållbara Offentliga Restaurang

Här bedömer vi hur du arbetar med hållbarhet; både på kort och på lång sikt. Vad gör du för att minska svinnet, höja kunskapen om matens klimatpåverkan hos lärare och elever och utvecklar samarbeten med pedagoger i syfte att minska ditt eget klimatavtryck.

Årets Förskolekock

De personer som placerar sig högt i Årets Förskolekock har med stor lyhördhet, hög kompetens och god förmåga att kommunicera lyckats sätta matgästen i centrum.

Årets Seniorkock

För att placera dig högt i Årets Seniorkock ska du inte bara vara en passionerad matlagare – du ska även vara kompetent, lyhörd och beredd att göra det där lilla extra som krävs för att bjuda matgästerna på dygnets alla måltider.

Årets Boendechef

Priset ”Årets Boendechef” går till en person som med kunskap, fokus och envishet förmår integrera måltiderna i helhetsupplevelsen – och som inser att god mat kan vara en central del i vården och omsorgen.

Årets Hållbara Skolmatskommun

Har tagits fram i samarbete med Världsnaturfonden WWF. Här letar vi efter kommuner som är duktiga på hållbarhet över hela skolmatskedjan. Priset har utgångspunkt i fyra områden: Klimat, schysst mat, matsvinn och att öka kunskapen om hållbar mat. Fyll i enkäten och maila in till Ulrika. Sista anmälningdag är den 1 april 2019.

Årets Klimatkök

Syftar till att lyfta fram de skolkök som satsar på klimatsmarta måltider, och aktivt arbetar för en omställning till en mer växtbaserad mat som är bra både för hälsan och klimatet. Fyll i enkäten och maila in till Ulrika. Sista anmälningdag är den 1 april 2019.

Årets Seniormåltid

Smak, måltidsmiljö, engagemang, variation, lyhördhet, kommunikation och bemötande är några av de parametrar vi bedömer när vi provar maten på äldreboenden runt om i Sverige. Stor vikt läggs vid andelen ekologiska livsmedel i ditt kök.

Årets Pep-skola

I denna kategori kommer skolor som både arbetar aktivt med fysisk aktivitet och serverar goda, näringsriktiga måltider att premieras. För att vara med och tävla i den nya kategorin och få ett oanmält besök av juryn för White Guide Junior – krävs att skolan är registrerad i Generation Peps digitala och kostnadsfria stöd Pep Skola (se Pepskola.se)

Anmälan för Skolor, Förskolor och Seniorboenden samt för kockar stängdes den 30 november. Du har dock möjlighet att fortfarande skicka in er anmälan, denna registreras då som sent anmäld.

Det går bra att anmäla i övriga kategorier, så som Årets Gastronomiska Rektor, Årets Måltidschef, Årets Hållbara Offentliga Restaurang och Årets Boendechef fram till den 31 januari. Enkäter för Årets Klimatkök samt Årets Hållbara Skolmatskommun ligger nu ute och dessa kan besvaras fram t om den 1 april 2019. Besvara direkt genom att klicka in dig på enkäten under respektive kategori, eller gör en anmälan i kategorin så skickar jag enkäten digitalt till dig, för ifyllnad.

Observera att vi aldrig kan garantera ett besök. 

Anmälan

Välj inom vilken kategori du vill anmäla i menyn nedan och ange sedan kontaktuppgifter samt motivering
  • * Välj alternativ på listan här
  • Vem vill jag anmäla

  • Uppgifter på dig som nominerar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.