White Guide Junior och Generation Pep inleder samarbete kring hälsosam mat och fysisk aktivitet för skolbarn

Publicerat november 12, 2018

White Guide Junior ingår samarbete med Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation initierad av Kronprinsessparet, kring hälsosam mat och fysisk aktivitet i skolan.

Konkret innebär samarbetet att en ny kategori skapas inom ramen för White Guide Junior, namnet blir ”Årets Pep Skola” och i den kommer skolor som både arbetar aktivt med fysisk aktivitet och serverar goda, näringsriktiga måltider att premieras. För att vara med och tävla i den nya kategorin och få ett oanmält besök av juryn för White Guide Junior – krävs att skolan är registrerad i Generation Peps digitala och kostnadsfria stöd Pep Skola (se Pepskola.se). Enkäten som skickas ut efter registrering ska vara ifylld innan den 30 november och skolor som deltar är även med i utlottningen av ståbord från ActiveS.

Nästa prisutdelning i White Guide Junior äger rum 17 september 2019 i Malmö och testerna av cirka 300 skolor påbörjas däremot redan nu.

”Vi arbetar mot ett gemensamt mål; att barn och ungdomar ska äta gott och näringsriktigt – och att de ska röra på sig så mycket som möjligt. Därför var det naturligt för oss att kroka arm med Generation Pep och försöka bidra till att kännedomen om fysisk aktivitet i skolan ökar”, säger Pär Bergkvist initiativtagare White Guide Junior.

”Genom vårt verktyg Pep Skola vill vi ge alla skolor stöd i att arbeta mer med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor, och med samarbetet med White Guide Junior ser vi en fantastisk möjlighet att premiera skolor som kommit långt i sitt arbete och lyfta dem som inspirerande goda exempel för andra”, säger Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef för Generation Pep.

Fakta Generation Pep:
Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på generationpep.se

Fakta White Guide Junior:
White Guide Junior och White Guide Senior ägs och drivs av White Public AB – samägt av Bergkvist Publishing AB (70%) och White Guides AB (30%). Årligen testar en jury ca 300 förskolor, skolor och äldreboenden i Sverige, oanmält. En gång om året delas priser ut till de mest framträdande inom den offentliga gastronomin. White Guide Junior delades ut för första gången 2013 och delas ut för sjätte gången i september 2019, på en gala i Malmö. Initiativtagare är Pär Bergkvist, VD för White Public AB och Bergkvist Publishing AB

 

För ytterligare information, kontakta:
Marie Harding, projektledare Generation Pep,
 marie@generationpep.se
Ulrika Arnell, projektledare White Guide Junior, ulrika@bergkvistpublishing.se