Årets Förskolekock 2022 – här är nomineringarna!

Följande förskolekockar i Sverige kommer att placera sig på plats 1-10 när White Guide Junior avgörs den 20 september i Helsingborg.


Nominerade Årets Förskolekock 2022 (utan inbördes rangordning)

Anna-Carin Persson, Förskolan Gunghästen, Västerås

Anna-Karin Ris, Almarevägens förskola, Järfälla

Carin Grundström Ekebackens förskola, Eslöv§

Carolina Sivertsson, Breareds förskola, Varberg

Emma Larsson och Mattias Ohliv, Alvägens förskola, Eskilstuna

Johan Engman, Norlandia Förskolor Pärlan, Huddinge

Lena Ryhnell, Norlandia Förskolor Äventyret, Falun

Linda Einarsson, Frida förskola, Vänersborg

Niklas Wall och Zandra Kristensson, Naturglimtens förskola, Höganäs

Pontus Bodin, Rosenhills förskola, Västerås


Kategorin Årets Förskolekock presenteras i samarbete med Unilever Food Solutions.För information kring prisutdelningen och anmälan till denna, klicka här.OM OSS

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 16 kategorier. Stort tack till våra partners Electrolux Professional, Findus, Generation Pep, HKScan, KRAV, Menigo, Midsona, Oatly, Orkla Foods Sverige, Skånemejerier, Sodexo, Unilever Food Solutions, Världsnaturfonden WWF och Wasa/Barilla. Tack också till Helsingborgs Stad, Event in Skåne samt Bergkvist Publishing.

I vårt pressrum finns alla publicerade nomineringar.

För mer information, kontakta ulrika@bergkvistpublishing.se