Årets Pep-skola 2023

Välkommen till Årets Pep-skola

I denna kategori premierar vi de skolor som både arbetar aktivt med fysisk aktivitet och serverar goda, näringsriktiga skolmåltider, en kombination man ser ger bättre förutsättning för lärande.

För att få vara med och tävla i denna kategori krävs det att skolan är registrerad och använder sig av verktyget Generation Pep-skola.

Årets Pep-skola presenteras i samarbete med Generation Pep.

1

Västerstrandsskolan

Karlstad

Motivering: Två engagerade rektorer möter ett inspirerat köksgäng, och då blir det så här bra! Årets Pep-skola har allt: trygghet, trivsel, aktiva raster och suveränt god mat.

Det blir rusning till skolmatsalen, ryktet om – och doften av – de nybakta surdegsbaguetterna har spridit sig. Lunchen smakar över lag utsökt och innehåller många pedagogiska inslag, från skyltar med klimatinfo till ”gröna hörnans” fräscha blad. Så lägrar sig lugnet. Samtliga klasser äter med sina pedagoger på bestämda platser, enligt ett schema noga utformat av rektorerna i samråd med kökspersonalen. Rasterna är däremot präglade av fysisk aktivitet som leds av en utbildad ”trivselledare” och på lektionerna avbryts arbetet av rörelsepauser. En skola med hög nivå på det mesta – även energin!

2

Innovitaskolan Rudan

Haninge

Rörelsepauser, rastaktiviteter och extra idrottstimmar gör att denna skola kvalar in på Pep-toppen, tillsammans med faktumet att köket lagar riktigt god och hälsosam mat. 

3

Carlshöjdsskolan

Umeå

På denna Pep-certifierade skola varvas aktiviteter som blåbärsplockning, paddling och klättring med utflykter på skidor, cykel eller till fots. När det gäller måltiderna finns utrymme för förbättring.