Årets Skolkock 2023 – här är nomineringarna!

Följande personer kommer att placera sig på plats 1-5 i kategorin Årets Skolkock White Guide Junior avgörs vid en matlagningstävling i Lund den 30 oktober 2023. Vinnaren utses vid en prisutdelning i Lund den 31 oktober 2023!


Nominerade Årets Skolkock 2023 (utan inbördes rangordning)

Adam Brolund, St Pers skola, Sigtuna 

David Gustavsson, Stora Hammars skola, Vellinge

Kajsa Siggesson, Tullängsgymnasiet, Örebro

Stefan Ek, Stora Hammars skola, Vellinge

Sölve Gradin, Nannaskolan, Uppsala

Kategorin Årets Skolkock presenteras i samarbete med Electrolux Professional.

OM OSS

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 12 kategorier.

Stort tack till våra partners Electrolux Professional, Findus, Generation Pep, HKScan, KRAV, Menigo, Oatly, Orkla Foods Sverige, Skånemejerier, Sodexo, Unilever Food Solutions, Världsnaturfonden WWF och Wasa/Barilla. Tack också till Visit Lund, Event in Skåne samt Bergkvist Publishing.

För mer information, kontakta lotta@bergkvistpublishing.se.